KEVYTYRITTÄJYYS OPISKELIJANA

Kevytyrittäjyys on joustava tapa tehdä lisätienestiä opintojen ohella. Kevytyrittäjänä saat mahdollisuuden vaikuttaa omiin työskentelyaikoihisi, ja voit priorisoida opinnot ja huolehtia jaksamisesta. Kevytyrittäjyys on paras tapa aloittaa yrittäjämäinen toiminta.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto yrittäjyydelle. Toisinaan yrityksen tai toiminimen perustaminen voi tuntua turhan raskaalta työn määrään, laajuuteen tai laatuun nähden. Kevytyrittäjä ei hoida kirjanpitoaan itse vaan hoitaa työnsä laskuttamisen laskutuspalvelun kautta, joka maksaa muun muassa verot laskusta valtiolle.

Käytännössä kevytyrittäjä hankkii itse asiakkaansa, sopii työstä eli toimeksiannosta tämän kanssa, suorittaa työnsä ja laskuttaa siitä laskutuspalvelussa. Laskutuspalvelun käyttäminen säästää merkittävästi kevytyrittäjän aikaa. Laskutuspalvelua käyttämällä laskutus tulee hoidetuksi asianmukaisesti ja lakipykälien vaatimalla tavalla.

Miksi kevytyrittää opintojen ohessa?

Kevytyrittäjyys on joustavaa ja taloudellisesti vähäriskistä. Se on mainio mahdollisuus kerätä työkokemusta ja kehittää omaa ammattiosaamista. Samalla opit asiakkuuksien etsintää, markkinointia sekä työn hinnoittelua. Kevytyrittäjänä voit muuntaa harrastuksesi lisätienestiksi tai testata liikeideaasi. Rupea yrittäjäksi jos homma lähtee lentoon – monet suomalaiset yritykset syntyvät kevytyrittäjyydestä.

Kevytyrittäjyys ja opintotuki

Opiskelijan kaikki tulot, kevytyrittäjätulot mukaan lukien, vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta opiskelijan on mahdollista nostaa opintotukea. Mieti kuinka monelta kuukaudelta nostat opintotukea tänä vuonna, ja tarkasta oma vuositulorajasi tästä. Pooli kirjaa kevytyrittäjätulosi kätevästi yhteen näkymään, mutta muista seurata myös mahdollisia muita tulojasi opintotukirajaa silmällä pitäen.

Mitä kevytyrittäminen maksaa opiskelijalle?

Poolissa laskuttaminen maksaa 5% laskun nettosummasta. Palvelumaksuun lisätään arvonlisävero, joka on 24% palvelumaksun summasta. Palvelumaksun lisäksi palkkiosta veloitetaan muita tärkeitä maksuja, jotka ovat tekijäkohtaisia ja joihin kevytyrittäjän on tärkeää tutustua.

Vinkkaa kaverisi laskuttamaan Poolissa, ja saat 100 euron suosittelupalkkion! Kirjaudu sisään ja anna koodi kaverillesi.

Miten laskutan työstäni Poolissa?

Rekisteröidy Pooliin

Rekisteröityminen Pooliin on ilmaista, sillä kevytyrittäjä maksaa ainoastaan laskuttamastaan työstä. Kevytyrittäjä maksaa laskun nettosummasta palvelumaksun, joka veloitetaan tilityksen yhteydessä.

Lähetä verokortti

Nouda verokorttisi OmaVerosta ja toimita se Pooliin viimeistään silloin kun olet lähettämässä ensimmäistä laskuasi.

Tee lasku

Avaa lasku, ota asiakkaasi laskutustiedot esiin ja täytä pyydetyt kentät. Jos tarvitset apua, laita Pooliin viestiä.

Tienaa

Saat palkkiosi tilillesi kun asiakkaasi on maksanut laskusi.

Asiakaspalvelu apunasi

Autamme aloittelevat kevytyrittäjät alkuun taipaleellaan. Käänny Poolin asiakaspalvelun puoleen kaikissa kevytyrittäjyyteen ja laskuttamiseen liittyvissä asioissa. Lähetä sähköpostia info@pooli.fi tai puhelimitse ja WhatsAppilla: 0500 200 666. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Linkkejä ja vinkkejä

Vinkit ja linkit kevytyrittäjyyttä miettivälle opiskelijalle.